Keksići:
1 žlica kakaa
oko 450g brašna
100 gr šečera
1/2 žličice soli
3/4 žličice praška za pecivo
na vrh noža sode bikarbone
na vrh noža cimeta
220g maslaca
3 jaja
Na vagu staviti kakao i dodati toliko brašna da sveukupno teži 450 grama. Dodati redom ostale suhe sastojke, a zatim i maslac narezan na listiće. Gnječiti prstima dok se maslac ne poveže sa brašnom i ostalim sastojcima. Dodati jaja pa zamjesiti tijesto. Tijesto zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižideru najmanje 1 sat, a najduže 3 dana.
Radnu povrsinu obilno posuti brašnom pa istresti tijesto. Pobrašniti tijesto i odozgora pa istanjiti valjkom. Treba razvaljati tijesto sto tanje jer ce keksici prilikom pečenja narasti.
Izrezati keksiće i peći na 190 stupnjeva oko 10-15 min.
Pjena:
120 ml vode
4 prepune žlice svijetlog sirupa
320g šečera
2 žlice želatina u prahu
4 žlice hladne vode
4 bjelanjka
1/2 žličice ekstrakta vanile
Zakuhati vodu, sirup i šečer na najjačoj temperaturi. Kad zakipi pustiti da vrije oko 5 min da se sav šečer rastopi. U međuvremenu natopiti želatinu u hladnoj vodi.
Maknuti s vatre i pomješati sa želatinom.
Bjelanjke miksati u čvrsti snijeg pa lagano dodavati sirup i ekstrakt vanilije. Miksati dok smjesa ne dobije gustinu šlaga.
Smjesu sipati u dresir vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i filati keksiće.
Ostaviti na sobnoj temperaturi najmanje dva sata da se osuše.
Keksiće preliti glazurom od čokolade i ulja.
Recept sam našla na: http://www.coolinarika.com/recept/domaci-munchmallow/