utorak, 2. kolovoza 2011.

Semi-freddo sa krokantom


Semi freddo je zaleđena krema koju prije konzumacije stavimo na kratko u frižider da se malo otopi.
U osnovnu kremu se može umješati bilo koje sezonsko voće, orašasti plodovi ili karamela.
Odlična je zamjena za sladoled a ne oduzima puno vremena za pripremu.

Krokant:
300g oljuštenih i preprženih lješnjaka
200 g šećera
4 žlice vode

Otopiti šećer sa 4 žlice vode i pustiti da se karamelizira pa onda ubaciti lješnjake i pomješati tako da se svi oblože.
Izliti ih na masni papir (ja i masni papir malo nauljim radi lakšeg skidanja kasnije) i pustiti da se ohladi.
Ohlađeno samljeti i dodati u kremu.

Semi-freddo:
1 mahuna vanilije
55 g šećera
4 svježa jaja
500 ml vrhnja za šlag
sol

Izvadite sjemenke iz vanilije.
Žumanjke, šećer i sjemenke miksati dugo dok ne postane blijedo.
U drugoj zdjeli miksati vrhnje a u trećoj bjelanjke sa zrnom soli dok ne postanu jako čvrsti.
U zdjelu sa žumanjcima dodati vrhnje i krokant i na kraju lagano umješati bjelanjke u smjesu.
Sve brzo prebaciti u zdjelu u kojoj će se zamrzavati i brzo put prema škrinji!

Mojima se doma jako svidio ovaj desert, čim sam ga iznjela na stol nisam imala vremena ni fotkati :)




Broj komentara: 6:

  1. Moj najomiljeniji sladoled je hokeypokey(koji su inace izmislili novozelandjani) sa vanilom i karamelom.Ono kad pocne da se topi sladoled u ustima pa te 'pukne ' vanila a posle toga zagrizes u hrskavu karamelu.Njami;)

    OdgovoriIzbriši
  2. kako si to lijepo opisala, mmm sve mi sline cure :P obožavam ovu kombinaciju.

    OdgovoriIzbriši
  3. ovo je i moj najdraži semifreddo, dobro da si me podjetila na njega. i obožavam ovu sliku malih ruku koje posežu za žlicom!

    OdgovoriIzbriši
  4. Wow, divno izgleda a slicice sa rucicama su mi posebno slatke:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ove rukice na slici su medene. Odličan desert. Volim karamel!

    OdgovoriIzbriši
  6. Da zaista ove malene ručice su prekrasan dodatak semifreddu.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...