subota, 23. srpnja 2011.

Kroštata s kobasicama, sirom i crnim maslinama

Da, da, dugo me nije bilo, možda i predugo, a s novim receptima evo i novog dizajna :)

Evo jedan fini recept.
Dosta kalorično i jako zasitno :)



Sastojci:

300 g brašna
250 g maslaca
2 žlice ribanog parmezana
150 g sira narezanog na tanke kriške
6 velikih krumpira
2 jaja
6 kobasica narezanih na kolutiće
muškatni oraščić
60 g crnih maslina bez koštica i prerezanih napola
sol i papar



Napraviti tijesto od brašna, 150 g maslaca, soli i par žlica vode.
Pokriti i pustiti da odstoji oko 30 min.

U međuvremenu skuhati krumpir, ocijediti ga, propasirati te lonac sa krumpirom vratiti na laganu vatru i dodati 80 g maslaca.
Smjesu maknuti s vatre, začiniti (sol, papar, m. oraščić), dodati parmezan i 2 žutanjka.
Na kraju u smjesu umješati snijeg od 2 bjelanjka.
Prepoloviti smjesu, u jedan dio dodati kobasice a u drugi masline.

Razvaljati tijesto i obložiti kalup te peći 10-tak min na 180°C.
Izvaditi kalup iz pećnice i na tijesto staviti smjesu s kobasicama, zatim kriške sira, smjesu sa maslinama i na kraju opet sir.
Peći još 30-45 min.



Dobar tek!

4 komentara:

  1. Zaboravial si da akzes da jeste zasitno i kaloricno ali pregled sastojaka implicira da je i vrlo ukusno:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Wooow, sviđa mi se dizajnerska intervencija ;))
    Pita izgleda odlično!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...