srijeda, 20. travnja 2011.

Krafne

Sastojci:

1 kg brašna (pola-pola)
svježa germa
7 žutanjaka (1 sat izvan frižidera)
10 velikih žlica šećera
2 velike žlice ruma
ribana korica 1 limuna
2 vanilij šećera
400ml mlijeka

Priprema:
-U jednu posudu stavi brašno, žutanjke, van. Šeć, lim. Korica i rum
-U drugu posudu stavi 400ml mlijeka, 100ml ulja, 10 žlica šećera – ugrijati kao za pizzu i staviti germu pa kad se raspadne staviti brašno
JAKO DOBRO IZLUPATI KUHAČOM da smjesa bude glatka pa ostaviti da se digne.

-Razvaljati – rezati – prekriti krpom i pustiti da odmara oko 30 min

-U puno ulja stavi krafne i odmah poklopi kad se krafne okrenu peći otklopljene



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...