četvrtak, 3. svibnja 2012.

NABUJAK OD JAJA


Ovo jelo vam može biti i doručak (iako mrvicu prejak doručak), ručak ili večera, birajte sami.
Jako je jednostavno, jako brzo gotovo ali i jako ukusno.
Ja sam koristila šampinjone, no mogu se koristiti i bilo koje druge gljive.
Još jedan plus kod ovog jela je što je ukusno i kada se ohladi.

6 jaja
300 g gljiva
1 režanj češnjaka
par žlica mlijeka
peršin
maslac (za namazati kalup)

Na malo maslinovog uljapopržiti češnjak (ne ga usitnjavati, nego ga pržiti cijelog), dodati narezane gljive i pržiti dok ne dobiju zlatnu boju. Staviti sa strane da se malo ohlade.
Razmutiti jajai dodati malo mlijeka, dodati gljive, sitno kosani peršin, sol, papar i+
sve zajedno uliti u namašteni lim.
Peći u pećnici na 200 stupnjeva C, 20 min.











Broj komentara: 8:

  1. Sviđa mi se jelo. Još bih dodala malo sira i prava gozba.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. može, može, čak dapače može i parmezana malo u smjesu :)

      Izbriši
  2. Super je, pravi doručak kad nas očekuje puno posla cijeli dan :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Uz zelenu salatu može i kao ručak. Chefice, imaš nagradu na mom blogu, pa svrati http://mrvica-zivota.blogspot.com/2012/05/jos-jedna.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zapravo je idealno za ručak jer je jako zasitno :)
      Hvala za nagradu :)

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...