Ovo jelo vam može biti i doručak (iako mrvicu prejak doručak), ručak ili večera, birajte sami.
Jako je jednostavno, jako brzo gotovo ali i jako ukusno.
Ja sam koristila šampinjone, no mogu se koristiti i bilo koje druge gljive.
Još jedan plus kod ovog jela je što je ukusno i kada se ohladi.
6 jaja
300 g gljiva
1 režanj češnjaka
par žlica mlijeka
peršin
maslac (za namazati kalup)
Na malo maslinovog uljapopržiti češnjak (ne ga usitnjavati, nego ga pržiti cijelog), dodati narezane gljive i pržiti dok ne dobiju zlatnu boju. Staviti sa strane da se malo ohlade.
Razmutiti jajai dodati malo mlijeka, dodati gljive, sitno kosani peršin, sol, papar i+
sve zajedno uliti u namašteni lim.
Peći u pećnici na 200 stupnjeva C, 20 min.
Sviđa mi se jelo. Još bih dodala malo sira i prava gozba.
OdgovoriIzbrišimože, može, čak dapače može i parmezana malo u smjesu :)
Izbrišisuper je ovo, voliim! :)
OdgovoriIzbriši:)
IzbrišiSuper je, pravi doručak kad nas očekuje puno posla cijeli dan :)
OdgovoriIzbrišiUz zelenu salatu može i kao ručak. Chefice, imaš nagradu na mom blogu, pa svrati http://mrvica-zivota.blogspot.com/2012/05/jos-jedna.html
OdgovoriIzbrišizapravo je idealno za ručak jer je jako zasitno :)
IzbrišiHvala za nagradu :)
izgleda fantastično :)
OdgovoriIzbriši