Ovaj recept je tako jednostavan da ju je ovaj put radila moja
desetogodišnja kćer J
a okus ove torte je toliko božanstven da ćete tražiti još, još i još.....
*mjere su za šalice od 2dl
podloga:
1 3/4 šalice mjere samljeti petit beurre keksa
1/3 šalice mjere rastopljenog maslaca
3 velike žlice šećera
krema:
1/2 kg svježeg sira
2 jaja
3/4 šalice mjere šećera
1 vanilin šećer
premaz:
1 kiselog vrhnja
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
-samljeti kekse, dodati šećer i rastopljeni maslac te smjesu utisnuti u kalup za tortu
-izmiksati sir, jaja, šećer i vanilin šećer i uliti u kalup
-peći 20 minuta na 200 stupnjeva C
-ohladiti i premazati mješavinom kiselog vrhnja i šećera
-hladiti min. 4-5 sati prije degustacije
Ova mjera je za manji kalup, promjera 20cm, ako radite u onom velikom (klasičnom za torte) onda poduplajte mjere.
Nema komentara:
Objavi komentar