petak, 29. srpnja 2011.

Sušene rajčice

Imam toliko paradajza iz vrta da ni sama ne znam što bi s njim pa sam se sjetila da bi ih mogla i posušiti.
Volim sušene rajčice kao dodatak jelu jer daju posebnu aromu.



Rajčice prerezati na pola, poslagati na lim (ja sam na lim stavila alu foliju pa onda rajčice), posuti sa malo šećera, malo soli, papra, ružmarina i pokapati sa maslinovim uljem

Upaliti pećnicu na 100°C na ventilator i sušiti par sati (3-4 sata).
Slagati ih u staklenke i ubaciti koji režanj češnjaka za još bolju aromu. Sve preliti maslinovim uljem.
Čuvati u frižideru.





Broj komentara: 6:

  1. Ovo moram isprobati! Sjajno izgleda.
    Fotke su ti prekrasne, vidim dobro ste se upoznali tvoj novi fotici ti ;))

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Tanja, da , da svakim danom smo si sve bolji i bolji ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. I kod mene omiljene ,ovo ljeto sam ih i sušila na suncu ,baš me zanima razlika.

    OdgovoriIzbriši
  4. Fantasticno! To cemo druge godine svakako probati ;)

    Pozdraf!
    A.


    --
    http://lifemoretasty.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Voljela sam svoj ​​blog. Tako da sam više sljedbenika!
    Posjetite moj blog i saznajte malo brazilske kuhinje.

    http://kibe-cozinhandocomamigos.blogspot.com/

    Poljupci iz Brazila.

    Luiz

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...